Webmaster Oermuseum/ mei 8, 2018/ Uncategorized/ 0 comments

07-05-2018Gillis Kersting

Toetanchamon op strijdwagenNieuws uit het graf van de Toetanchamon: er zijn geen geheime kamers ontdekt. De Egyptische autoriteiten hebben  bekendgemaakt dat er een einde komt aan het jarenlange onderzoek naar de verborgen ruimtes in de graftombes van de farao van de veertiende eeuw v. Chr..

Verwachtingen van Reeves

De Britse egyptoloog Nicolas Reeves voedde in 2015de verwachtingen op spectaculaire archeologische ontdekkingen. Bij zijn bezoek aan Toentanchamons graf ontdekte hij opmerkelijke scheuren in de muren van de rustkamer. Wellicht, vermoedde de archeoloog, leidden deze openingen tot een verbogen kamer achter de wanden.  

De ontdekking van de eeuw

De speculaties groeiden nadat Japanse onderzoekers wereldkundig maakten dat zij met radarscans inderdaad grote ruimtes tussen de muren hadden ontdekt. ‘De ontdekking van de eeuw’  kwam eraan. Het wereldberoemde graf van Toenachamon zou slechts de buitenkant vormen van een nog grotere tombe. Vermoedelijk zou de rustplaats toebehoren aan Neferiti, de moeder van de farao, wier graf nooit is gevonden.

Onderzoek met geavanceerde radarapparatuur

Een volgend onderzoek in 2016 leverde niets op. Amerikaanse archeologen zochten naar de verbogen kamer met  geavanceerde radarapparatuur. Ondertussen nodigde het Egyptische ministerie van Oudheden wetenschappers uit van over de hele wereld om hen te helpen de graftombe te ontdekken.

Exacte Italiaanse metingen

Een Italiaans team heeft nu de speculaties weerlegd. De onderzoekers denken te weten waarom eerdere scans aanvankelijk leken te wijzen op het bestaan van een verborgen ruimte. Het de radarsignalen die door wanden heen moeten drignen, werden door weerkaatst door het pleisterwerk van de muurschidlerignen. De echo, die hierdoor otnsond, leek te wijzen op een ruitme achter de wanden. Exacte Italiaanse metingen hebben de vooronderstelling weerlegd. pleisterwerk op de muurschilderingen reflecteerde de radarsignalen.

Bronnen:

Afbeeldingen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.