Voormalig Archeologisch Centrum West-DrentheLinks (in bewerking)

Deel deze pagina met anderen:
Wat is er in het museum te doen?

Oermuseum is ook doemuseum ...
Stap in de tijd van de mammoeten, neanderthalers, rendierjagers en hunebedbouwers .... Je kunt er veel over zien en leren in het museum. Maar er is veel meer, je kunt er ook van alles zelf doen.

Zo kun je een zware steen verplaatsen op de manier waarop de hunebedbouwers dat 5000 jaar geleden ook hebben gedaan. Je kunt ook je eigen hunebed(je) bouwen. Wat dacht je van "boomkist" hakken met een bronzen bijl of brons smelten in een bronssmelterij, slijpen en polijsten met steen en zand? Je kunt puzzelen, een speurtocht doen of een spel spelen op de computer ... Of zelf archeoloog zijn en ... wie weet wat je vindt ... Ook zijn er mooie en leuke films te zien.


Mammoetdagen
In juli zijn er de mammoetdagen. Dan zijn we buiten voor het museum. De moeder van ons babymammoetje is dan op bezoek ... Zooo groot ... Ook dan is er van alles te doen, zoals luisteren naar verhalen, minipizza's maken in kleine oventjes, vuurtje stoken, vlees roosteren, graan malen, - pannenkoeken bakken, op de foto bij de mammoeten, pijl- en boogschieten, ... Spannend, leuk en lekker ...

Workshops
Elk jaar hebben we een paar bijzondere en leuke workshops. Kijk daarvoor in onze museumagenda.

Museuminspecteur worden (wordt aan gewerkt)
p.m. https://www.museumkids.nl/insturen/49