Voormalig Archeologisch Centrum West-DrentheLinks (in bewerking)

Deel deze pagina met anderen:
Kinderactiviteiten

Exposities
De tentoonstellingen zijn ook ingericht voor kinderen. Er zijn speciale informatiebordjes en - dat is nog veel leuker - er is ook van alles te doen. Buiten kan er in een boomkist gehakt worden met een bronzen bijl. Binnen kunnen ze archeologische schatten opgraven (en determineren), een zwerfkei verplaatsen over stammen, zelf een hunebed(je) bouwen, puzzelen met een kleitablet, slijpen en polijsten met steen en zand, brons smelten in een bronssmelterij (dit gaat zonder vuur) ...


Workshops
Voor kinderen hebben we elk jaar een aantal bijzondere evenementen, zoals de mammoetdagen en diverse workshops. Kijk in de agenda wanneer ze plaatsvinden. Voor een impressie van workshops, zie ook het archief. De duur van workshops is in het algemeen 2 uur.


Speurtocht
Speciaal voor kinderen van 9 tot 13 jaar (ouders mogen helpen ...) is er een speurtocht door het museum. De vragen laten je overal zoeken naar de juiste antwoorden. Zo leer je spelenderwijs heel veel van de prehistorie en archeologie in Westerveld.

Replica's
Er is een uitgebreide collectie van replica's, zoals maalstenen, vuistbijlen, geweihamers, enz enz. En het leuke is: je mag overal aankomen! Noot: deze zijn niet altijd aanwezig in het museum.

S_DSC1434S_DSC1435S_DSC1443S_DSC1449

Speelkelder
Voor de kleine kinderen is er een spannende en gezellige speelkelder. Daar kunnen ze naar tekenfilms kijken, naar verhalen luisteren, boeken inkijken, knuffels beetpakken, ... Er staat een hele zachte mammoetknuffel ...


Films
Op diverse plaatsen in het museum zijn films te zien. Op zolder draait op groot scherm een lange film over de prehistorie in Drenthe. Deze begint bij de voorlaatste ijstijd, mammoeten en neanderthalers (80.000 tot 35.000 jaar geleden) en eindigt bij de romeinse tijd (tot 450 n. Chr.). De mammoeten denderen over het scherm! De film bestaat uit 8 delen. Klik hier voor een overzicht.

Museumwinkel
In de museumwinkel zijn veel kinderboeken te koop met prachtige verhalen en afbeeldingen. Daarnaast is er een mooie collectie stenen en fossielen. Ook zijn er replica's te koop, bijvoorbeeld van trechterbekers.