Voormalig Archeologisch Centrum West-DrentheLinks (in bewerking)

Deel deze pagina met anderen:
Links

Onderstaande links bieden gerelateerde informatie.

Archeologie in NederlandDeze website is gericht op de professional die in zijn of haar vak te maken heeft met archeologische werkzaamheden en vraagstukken.

Van archeologen, opgravingsbedrijven tot aan studenten, onderwijs en vrijwilligers in de archeologie. Het doel is deze professionals op een toegankelijke wijze van praktische informatie te voorzien.
Wikipedia - Tijdlijn van de Lage Landen (prehistorie)De tijdlijn van de Lage Landen is een chronologische lijst van feiten en gebeurtenissen betreffende de Lage Landen, een gebied dat ongeveer de laagvlakte in Nederland, België en sommige aangrenzende streken beslaat, gelegen rond de grote rivieren van Noordwest-Europa die in de Noordzee en het Nauw van Kales uitmonden.
Verteller van het OudeNeem een kijkje op de website. Misschien zit er een aansprekende lezing voor u bij. Mogelijkerwijs gaat u liever het landschap in om sporen uit de (pre)historie te ontdekken!

Behalve oude verhalen vertellen, schrijft de “Verteller van het Oude” ook verhalen die spelen in de oudheid. Naast een uitgebreid programma voor volwassenen is er ook een  aansprekend thema-aanbod voor kinderen en jong volwassenen.
Anno Drenthe.nuMet AnnoDrenthe.nu beleef je Drenthe en zijn geschiedenis op een nieuwe manier. Het is een website en mobiele app waarmee je een tijdreis door Drenthe maakt. Je kunt navigeren door verschillende historische kaarten van Drenthe. Zo zie je bijvoorbeeld hoe je woonplaats er vroeger uit zag. Op tal van plekken op de kaart is informatie uit de collectie van het Drents Archief te vinden: foto's, films en documenten die betrekking hebben op die locatie. Ze vertellen het verhaal van die plek.
ApanarcheoAPANARCHEO toont de werkelijke Steentijd van ons land. Die is vele malen ouder dan algemeen wordt onderwezen. Alle Steentijd cultuurfases vanaf de oudste tijden, vanaf 1.5 miljoen jaar geleden t/m het Neolithicum, zijn door amateurs terug gevonden.
Archeoloog in de klasInformatie over de archeologie van Nederland. Je kunt hier van alles vinden over hoe mensen vroeger leefden, van de prehistorie tot en met de Middeleeuwen, en over hoe archeologen onderzoek doen naar sporen uit het verleden.

Archeoloog in de klas
Een lesprogramma over archeologie voor basisschoolleerlingen uit Tilburg en omstreken. De gemeente Tilburg wil leerlingen van de basisschool archeologie en erfgoed laten ontdekken.