Aanmelden voor de 2 jaarlijkse nieuws brief / Download het agenda jaaroverzicht in PDF format.

sep
5
za
Vuistbijl kampioenschap @ OERmuseum
sep 5 @ 14:00 – 17:00

Op deze middag komen uit het hele land vuursteen bewerkers in Diever bijeen om ten overstaan het aanwezige publiek, in een test periode van twee uur, uit te maken wie dit jaar kampioen  wordt in het maken van de beste vuistbijl van Nederland. De vuistbijlen worden geslagen uit eigen meegebrachte vuursteen met gereedschap als in de OERtijd. De resultaten worden beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar mag zich ‘kampioen vuistbijl maken’ noemen. Deze titel is uniek in de wereld.

Aanmelden: workshops@oermuseum.nl of langskomen.

    

okt
10
za
Archeologiedag @ OERmuseum
okt 10 @ 14:00 – 16:00

Deze dag is gericht op de archeologie van Westerveld. Een archeoloog verteld over het dagelijkse werk en de ontdekkingen van de laatste jaren in Westerveld.
Aanmelden: workshops@oermuseum.nl of langskomen. Vanaf 10 jaar.

okt
11
zo
Vondstendag @ OERmuseum
okt 11 @ 13:30 – 17:00

Traditiegetrouw organiseren we ook dit jaar weer een vondstendag. Heeft u vondsten, afkomstig uit het verleden, waarvan u graag meer wilt weten, zoals welke gebruikswaarde het had, uit welke tijd het stamt, neem het mee en een keur aan deskundige vrijwilligers zullen uw vragen kunnen beantwoorden. We hopen ook experts aan te kunnen trekken op gebied van vondsten opgedaan met een detector. Aanmelden: workshops@oermuseum.nl of langskomen. Vanaf 10 jaar.