Het museum heeft veel te bieden voor groepen, zowel voor kinderen als volwassenen. Activiteiten worden elk jaar gepland – zie de agenda – maar zijn voor groepen ook op afspraak mogelijk. Hieronder vindt u enkele globale beschrijvingen en impressies. Wilt u als groep met een gids wandelen, een rondleiding door het museum, een zaal huren, … bekijk dan ook onze informatiebladen.
Indien u een keuze heeft gemaakt kunt u zich  aanmelden.
 
Wandelingen
Momenteel bieden wij twee wandelingen met gids aan: bij de Havelterberg en bij Diever. Beide “oerwandelingen” worden ook wel als avondwandeling aangeboden. De schemering geeft een bijzondere sfeer. De wandelingen duren ca. twee uur.
 
 
Meer weten over de wandelingen:
 
Workshops
De workshops die wij zowel voor kinderen als volwassenen organiseren – zie hiervoor de agenda   bieden wij ook aan voor groepen, zoals (buurt)verenigingen, de naschoolse opvang, groepsaccomodaties, enz.
 
 

Rondleiding
Een ervaren gids en deskundige op het gebied van archeologie leidt u rond door het museum. Op verzoek kan aansluitend ook een bezoek worden gebracht aan het hunebed bij Diever, de locatie van de Steenkist, een grafheuvel, stuwwallen, ….

 

Lees meer over rondleiding-museum

Lezingen
In het museum worden regelmatig lezingen georganiseerd. Kijk hiervoor in onze agenda.Wanneer u zelf een lezing wilt organiseren en u zoekt een geschikte ruimte, dan kunt u de bovenzaal huren.


Lees verder bij Zaalverhuur.

Films
In de bovenzaal van het museum worden door de werkgroep “Filmverdieping” regelmatig films vertoond.
Het gaat hier om de betere – filmhuis – films.
Wilt u op de mailinglijst om aankondigingen van films te ontvangen dan kunt u zich aanmelden via
e-mail of bellen met 06-26802024.
Het bijwonen van een filmvoorstelling kost € 5 p.p.
Reserveren is gelet op het beperkte aantal plaatsen noodzakelijk.
Dat kan via e-mail of door te bellen met bovenstaand telefoonnummer.

Mocht het aantal reserveringen het aantal beschikbare zitplaatsen overschrijden, dan wordt de volgorde van binnenkomst van de e-mail berichten aangehouden.


Zaalverhuur
De bovenzaal van het museum kunt u huren voor € 50 per dagdeel.