Lhee is een heel oud dorp. Duizenden jaren geleden woonde men hier al. Hier waren de eerste boeren. Er is een heel bijzonder grafmonument gevonden, prehistorische boerderijen, grafheuvels, urnen, oude akkers. In het landschap zijn nog sporen te zien van de ijstijden.

Er valt veel te vertellen en dat doen we in een mooie fietstocht. We beginnen in Dwingeloo en fietsen naar Lhee, het Dwingelderveld en weer terug langs interessante plekken. We vertellen wat er in Lhee gevonden is, we leggen uit hoe de mensen toen leefden en we laten zien hoe het landschap en de boerderijen er toen uitzagen.

We begeleiden u met 2 enthousiaste vrijwilligers van het OERmuseum. De tocht is zo’n 12 km lang en we doen er 2 uur over. Startpunt is de brink van Dwingeloo, bij de muziekkoepel.

Kosten: zie prijzen, te voldoen bij de gidsen. U kunt zich aanmelden via fietstochten@oermuseum.nl onder vermelding van fietstocht Lhee. Mocht u met een groep van minimaal 10 mensen zijn, dan kunt u ook een aparte datum afspreken.

Meldt u aan per e-mail