OERwandeling Diever

We starten bij het museum aan de Brink en lopen via de Pancratiuskerk, Achterstraat en Groningerweg naar het hunebed. Vervolgens gaan we naar het gebied waar van Giffen de steenkist heeft gevonden en waar hij een grote grafheuvel heeft onderzocht. Even verder betreden we het landgoed de Heezeberg, waar zich de prachtige stuwwallen bevinden. Via de Hezenesch wandelen we weer terug naar het museum. De wandeling is ook  voor kinderen geschikt vanaf groep 8.

U komt veel te weten over het ontstaan van het land zoals u het nu ziet, enerzijds door de natuur gevormd, anderzijds door de mens veranderd … En natuurlijk ziet u de bijzondere nalatenschappen uit de prehistorie. De gids zal u er alles over vertellen.

De wandeling duurt ca. twee uur. De kosten zijn voor volwassenen en graag ter plaatse aan de gids te voldoen met gepast geld. Combikaartjes (wandeling en bezoek museum) kosten respectievelijk voor volwassenen en voor kinderen. De groepsgrootte is maximaal 25 personen. U kunt zich aanmelden. U kunt ook gewoon langskomen, maar vol is vol …
Meldt u aan per e-mail


Wandeling Havelterberg

Beleef het OERgevoel van de Havelterberg ………. De wandeling begint en eindigt voor de entree van de nieuwe schaapskooi bij “Toegangspoort Holtingerveld”. De toegangspoort vindt u net ten noorden van Havelte aan de doorgaande weg richting Wapse-Frederiksoord-Vledder. Er is een groot en gratis parkeerterrein. De gids wacht de groep op bij de schaapskooi. De excursie voert u onder meer over de adembenemend mooie Havelterberg, een aardkundig monument uit de een na laatste ijstijd, langs groepen grafheuvels en prachtige hunebedden. Daarnaast ziet u in het gebied nog diverse sporen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bomkraters, hangars en een landingsbaan. Op deze historische plekken ontwikkelen zich bijzondere natuurwaarden.

U bent ongeveer twee uur onderweg. De kosten zijn voor volwassenen en  voor kinderen, graag ter plaatse aan de gids te voldoen met gepast geld. Het maximum aantal deelnemers is 25. Gewoon langskomen kan ook, maar vol is vol …
Meldt u aan per e-mail