Rond de pasen 2019 is het gaat het OERmuseum weer open, exacte datum volgt nog.

De mammoet heeft een centrale plaats gekregen in de grote zaal, midden in een zanderige toendraomgeving met varens en mossen. Alle vondsten van mammoeten (Nijensleek 1988) zijn rond onze mastodont gedrapeerd en ook die van andere dieren uit de OERtijd hebben  een plekje gekregen in de grote zaal zoals de holenleeuw, het groot hert en de wolharige neushoorn.

Duidelijke informatie is te zien op prachtige nieuw panelen, vervaardigd door onze vaste opmaker Frans de Vries van Toonbeeld uit Oosterwolde in samenwerking met Dick Mol, als paleontoloog gespecialiseerd in mammoeten en Ernest Mols, bioloog en vrijwilliger bij het OERmuseum.

Ervaren hoe een hunebed werd gebouwd, een film van mammoeten bekijken, vuistbijlen leren slaan, zelf een hunebed bouwen, zelf opgravingen doen……………..het kan allemaal in het  Oermuseum West Drenthe!

Mammoeten leefden in Afrika en in Azie en natuurlijk in Europa maar ook in Noord- en Zuid Amerika. Dat is allemaal nu te zien in het Oermuseum West Drenthe, gevestigd in het Schultehuus, Brink 7 te Diever.

en neem ook eens een kijkje in het gezellige en goed uitgerust winkeltje: