TENTOONSTELLING

TENTOON-
STELLING

Tijdelijke expositie

OERfashion

In het OERmuseum is een tijdelijke expositie ingericht over kleding onder de titel “OERfashion”. Je ziet welke materialen en technieken werden gebruikt om kleding te maken. Hoe kleedden de neanderthalers, jager-verzamelaars, hunebedbouwers en mensen uit de brons- en ijzertijd zich.

Ook wordt gewezen op de overeenkomsten en verschillen met onze moderne tijd. Sommige materialen die in de prehistorie werden gebruikt, worden nog steeds gebruikt. De fabricage van kleding heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In onze tijd ligt de nadruk op goedkope massa productie terwijl in de oudheid een kledingstuk een uniek product was. In onze tijd worden vaak synthetische producten gebruikt, maar in de oudheid gebruikte men vezels van verschillende planten maar ook huiden van dieren. Uit iedere genoemde periode is een model te zien met kleding uit de betreffende periode. 

Voor informatie over kleding in de oertijd: deze link. 

Expositie over archeologie

In de oude kelder is een expositie ingericht over archeologie: wat is archeologie en wat doet een archeoloog. Welke moderne technieken worden gebruikt en hoe moet je archeologische vondsten interpreteren. Veel van de archeologische vondsten in het OERmuseum komen uit de directe omgeving.

Waan je letterlijk onder de grond in een archeologische opgraving.

Het museum is open vanaf het paasweekend t/m de herfstvakantie. Plus de kerst- en voorjaarsvakantie. In de kerstvakantie is het museum gesloten op 25, 26 en 31 december en op 1 januari.