Educatie

De les van de geschiedenis

De werkgroep ‘Onderwijs en Educatie’van het OERmuseum in Diever heeft het programma ‘OERwijs’ ontwikkeld over de prehistorie. Dit programma omvat interessant lesmateriaal ter aanvulling op de lessen die de leerlingen in het basisonderwijs (groep 7/8) over dit onderwerp ontvangen.

Voor groepen en klassen uit de bovenbouw van de basisscholen biedt het OERmuseum een programma met afwisselende activiteiten. Dit programma beslaat een dagdeel. In overleg kunnen we een programma aanbieden over de Oude Steentijd (laatste ijstijd, eerste begroeiing en eerste dieren, rendierjagers en hun gereedschap, jagers/verzamelaars) en over de Nieuwe Steentijd (hunebedden, grafcultuur, trechterbekers, vuursteen bewerken).

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contactformulier

Voor eventuele (aan)vragen en/of opmerkingen kun je dit formulier invullen en verzenden. Wij zullen dan z.s.m. hierop reageren.

Het museum is open vanaf het paasweekend t/m de herfstvakantie. Plus de kerst- en voorjaarsvakantie. In de kerstvakantie is het museum gesloten op 25, 26 en 31 december en op 1 januari.